Silopi'de 400 PKK'lı Kıstırıldı!

Doğu ve Güneydoğu'nun, terör örgütü PKK militanlarından temizlenmesi için başlatılan 'süpürme operasyonu' tüm hızıyla sürüyor. Şırnak'taki operasyonda ilk kez jandarma ve polis birlikte hareket etti. 8'er kişiden oluşan timlerin omuz omuza düzenlediği operasyonda 30 terörist öldürüldü.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 18 Aralık 2015 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Silopi'de 400 PKK'lı Kıstırıldı!

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçesinde Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları ve polis özel harekat polislerinin katıldığı operasyon üçüncü gününe girdi. Tankların da yer aldığı operasyonlarda 30 terörist etkisiz hale getirildi. Devam eden operasyonlarda ilk kez asker ve polislerden oluşan timler oluşturuldu. 8'er kişilik polis ve jandarma timleri belirlenen adreslere baskın düzenledi. Koordineli bir şekilde hareket eden timler, teröristlerin karargaha dönüştürdüğü 23 Nisan Ortaokulu'na girdi. Yeni Şafak'ın an be an takip ettiği operasyon kapsamında karargah olarak kullanılan okul, teröristlerden temizlendi.

SİLOPİ'DE 400 TERÖRİST KISTIRILDI

Yaklaşık 2 bin özel harekat polisi ile bin kadar jandarma özel harekat ekibinin yürüttüğü operasyonda, teröristler yaklaşık 1,5 kilometrelik bir alana sıkıştırıldı. 200'ü dağ kadrosu 200'ü YDG-H olmak üzere yaklaşık tamamı silahlı 400 teröristle çatışmalar Silopi'ye bağlı Başak, Barbaros, Nuh ve Cudi Mahallesi dolaylarında sürüyor. Başak Mahallesi'nin üst tarafından bulunan 23 Nisan Ortaokulu'nda çatışmalar yoğunlaştırılarak militanların okul binasını terk etmesi sağlandı. Dün itibariyle daha önce girilmeyen Şehit Harun Boy Mahallesi'ne girilerek, teröristlerin hareket kabiliyetleri düşürüldü. Silopi'de açılan hendeklerin büyük bir kısmı da operasyon boyunca kapatıldı.

KARADA KİRPİ HAVADA İHA

Teröristler ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sokağa çıkma yasağı bulunan Cizre'de de sürüyor. Çatışmalar bazı mahallelerde yoğunlaşırken ilçeden zaman zaman silah ve patlama sesleri geliyor, bazı noktalardan duman yükseliyor. Terör eylemleri nedeniyle birçok kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı ilçede teröristler, vatandaşların ilçeyi terk etmelerine engel oluyor. Terör örgütü üyeleri, ilçeden giden bazı ailelerin evlerini ise ateşe veriyor. Burada devam eden operasyonlarda karada kirpi ve kobralar aktif kullanılıyor. Ekiplere insansız hava araçları da havadan anlık görüntü aktarıyor. Öte yandan sokağa çıkma yasağının uygulandığı iki ilçede sağlık hizmetlerinin verilmesi devam ediyor. Cizre Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Hidayetullah Erzen,, teröristlerce atılan bir roketin hastane duvarına bir isabet ettiğini söyledi.

Ev ve okullar ateşe verildi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar devam ederken, teröristler Reşha Sağlık Meslek Lisesi ile Atatürk Anadolu Lisesinin çatısını ateşe verdi. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçeden silah sesleri yükseliyor. Bazı evleri yakan terör örgütü üyeleri bazı okulları da ateşe verdi. Cudi Mahallesindeki Reşha Sağlık Meslek Lisesinin çatısını yakan teröristler, aynı saatlerde Nur Mahallesindeki Atatürk Anadolu Lisesinin de çatısını ateşe verdi. Terör örgütü üyeleri yangını söndürmek için bölgeye gelen itfaiye araçlarına da ateş açtı.

Mevlüde'yi böyle vurdular

PKK'nın ailesiyle Cizre'yi terk ederken öldürdüğü 15 yaşındaki Mevlüde İğdi'nin vurulma anını gösteren kayıtlar ortaya çıktı. Görüntülerde, bir terörist araca uzun namlulu silahla saldırı düzenliyor. Araç hızlı kaçmaya çalışırken ikinci terörist aracın yanına gelip ateş açıyor. Ağır yaralanan İğdi, hastanede hayatını kaybetti. Cizre'de teröristlerin halka uyguladığı baskı, MOBESE kameraları tarafından kaydedildi. Bir başka görüntüde ise ilçeyi terk etmek isteyen vatandaşlara engel olan teröristler yer aldı. Sokağa çıkma yasağı başlamadan önce ilçeden ayrılmak isteyen vatandaşların bulunduğu bir araç terör örgütü üyelerince durduruldu. Silahla tehdit ettikleri sürücüyü araçtan indiren teröristler, vatandaşların ilçeden ayrılmalarını engelledi. Bir başka kamera kaydında ise belediyeye ait araçla teröristlere barikat kurmaları nasıl yardım ettiği görüntülere yansıyor.

14 general komuta ediyor

Diyarbakır'ın Sur, Mardin'in Nusaybin ve Dargeçit ile Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerindeki operasyonları 3 korgeneral, 3 tümgeneral, 8 tuğgeneral ve 26 albayın yönettiği öğrenilirken, 10 bin askerin sevk edildiği ilçelere 5 bin askerin daha sevk edileceği belirtiliyor.

Doktorlar görevde

Silopi Devlet Hastanesi'nde 29'u doktor olmak üzere 119 personel ise görevinin başında. Hastanede Kadın Doğum, Acil Servis, Acil yoğun bakım üniteleri eksiksiz olarak hizmet vermeye devam ediyor. Hastaneye ulaşan hastalar, emniyet yetkilileri eşliğinde hastaneye getiriliyor. Güvenlik önlemlerinin üst düzeyde tutulduğu hastaneyi, polisleri koruyor.

Bölgede yedi doğum yaşandı

Süpürme operasyonlarının başladığı andan bu yana Silopi Devlet Hastanesi'nde verilen sağlık hizmetlerinde herhangi bir aksama yaşanmadı. Hastanede çatışmaların başladığı andan bu yana 7 doğumun meydana geldiği öğrenildi. 29 uzman doktorun çalıştığı hastaneye UMKE ekipleri de destek veriyor. Sağlık hizmetlerinin yanı sıra elektrik ve su hizmetlerinde de sıkıntı yok.

Belediyede arama

Emniyet ve jandarmanın ortak operasyonunda sivillerin can güvenliği birinci öncelik kabul ediliyor. Diğer yandan güvenlik güçleri Şırnak'ın Silopi ilçesinde belediye hizmet binasında arama başlattı. Güvenlik güçleri şüphe üzerine arama kararı aldırdı. Belediye binasındaki aramaları gece boyunca devam etti.

Hücre evinde 20 PKK'LI

Mardin'in Dargeçit ilçesinde 11 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından PKK'lı teröristlere yönelik başlatılan operasyon sürüyor. Çok sayıda hendek ve barikat ile tuzaklanan patlayıcının bulunduğu tespit edilen ilçede güvenlik güçlerince, operasyonlarda sivillerin zarar görmemesi için büyük hassasiyet gösteriliyor.

10 PKK'LI GELDİ

PKK'nın dağ kadrosundan ilçeye yaklaşık 10 teröristin geldiği, gençlik yapılanması YDG-H mensuplarından oluşan her bir grubun başında bu teröristlerin bulunduğu öğrenildi. Operasyon sırasında teröristlerce polis ekiplerine 20'yi aşkın uzun namlulu silah ve roketatarla saldırıda bulunulduğu belirtildi. Saldırılar ile teröristlerce tuzaklanan patlayıcıların imhası sorasında zırhlı araçlar ile çevredeki bazı ev ve iş yerlerinde hasar oluştu.

O EV ABLUKA ALTINDA

Devam eden operasyonlarda polis ekipleri, 20'ye yakın PKK'lıyı bir evde sıkıştırdı. Teröristlerin ev çevresine mayınlarla tuzak kurması nedeniyle ekipler müdahale edemedi. PKK'lıların bulunduğu ev abluka altına alındı. Özel Harekat polisi, Jandarma'dan tank ve helikopter talep etti. Birliklerin gelmesiyle hücre evine operasyon düzenlenecek.

Esnaf işportacı oldu

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle iş yerini açamayan esnaftan bazıları dükkanlarından alabildikleri ürünleri Yenişehir ilçesinde kaldırımlarda açtıkları tezgahlarda satışa sunuyor. Esnaf Galip Girişen, "Esnaf iken işportacılık yapıyorum. Büyük mağduriyet yaşıyoruz" dedi. İlçede 35 yıldır ayakkabı boyacılığı yaptığını bildiren Seyithan Çapan da olaylar nedeniyle Yenişehir ilçesinde seyyar boyacılık yapmaya başladığını belirtti. "Ekmek parası kazanmak için çalışmalıyım" diyen Çapan, kendisi gibi mağdur olanların kentin farklı noktalarında ailesinin geçimini sağlamak için çalıştığını sözlerine ekledi.

Sur'da huzur yok

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde, teröristlerce polis aracına el yapımı patlayıcı atılması sonucu meydana gelen patlamada çevredeki birçok ev ve iş yerinde hasar oluştu. Polis merkezinin çevresinde bulunan birçok iş yeri ve evin camları kırıldı. Vatandaşlar, pencerelerdeki kırık camları temizlemeye çalıştı. İş yeri hasar gören Ahmet Yıldırım, "Olaydan 10-15 dakika önce çıktık, eğer burada olsaydık can kaybı yaşanırdı. Bu yaşanan olaylardan dolayı hiç bir esnaf iş yapamıyor. Huzurumuz da kalmadı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber